L'aigua font de vida

Aules d'Acollida de Primària

Salt

Les AA de Salt volíem conèixer com a beneficiat l'aigua al llarg del temps a la nostra població. Per aquesta raó cada centre ha treballat un tema relacionat amb l'aigua i hem fet un itinerari per la nostra vila explicant als nostres companys que hem descobert:

La Torre de la Farga, la Sínia del parc Monar, els còdols, les llúdrigues, Safareig de les dones, les Deveses, Riu Ter i La Coma Cros.

Fitxa de l'experiència    

Espai de reflexió i debat sobre l'Educació Mediàtica a les aules. Escola d'Art La Industrial, Barcelona, del 2 al 5 de juliol.

Llegiu-ne més...

relació alumne-alumne; amistat; socialització; solidaritat; relació pares-nen; grup d'iguals; CS de primària; eso
1 hora 48 minuts (+) Guia didàctica
Pel·lícula basada en la novel·la amb el mateix nom de R.J. Palacio, de gran utilitat per debatre sobre el “bullying”. El protagonista és un nen de 10 anys, que ha nascut amb una greu malformació a la cara i que s’esforça per encaixar en el món escolar. La història transmet valors com la tolerància, la solidaritat, l'esforç de superació i l'amistat.

Llegiu-ne més...

fenomen climàtic; ciències de la terra; animal; planta; sistema de valors; amistat; ecologia; parvulari
51 minuts (+) Guia didàctica
Quatre curtmetratges d’animació sobre l’enginy, l’amistat, el respecte i l’alegria de viure amb la natura. A “Tigres enfilats” un noi molt mandrós posa les feres a la seva mercè. A “El petit brot” s’explica la història d’una nena i la seva roba màgica. “One, two, tree” conta les aventures d’un arbre que un bon dia es posa a caminar...

Llegiu-ne més...

Ambròs, Alba; Ramos, Joan Marc; Turró, Miriam; [et al.]
Graó; 2018
Monogràfic que tracta l'ús de la narració en tasques de creació. Recull els articles: "Narracions breus per fomentar la creació", "Relats breus per desenvolupar la competència literària", "Del relat curt, al text periodístic", "Educació literària i relats breus", "Els microrelats: Una eina per fer lectors i...

Llegiu-ne més...