Speaking for yourself

EOI Girona

Girona

L’Escola Oficial d’Idiomes de Girona (EOI Girona) ha participat en un projecte europeu Erasmus+ KA2 anomenat Speaking for Yourself des del setembre 2014 fins al juliol 2017, treballant amb altres institucions europees amb un objectiu comú: Ajudar els alumnes a millorar l’expressió oral en l’aprenentatge d’una llengua estrangera d'una manera autònoma. És important tenir en compte que l'autonomia ha de ser entrenada a l'aula. En aquest sentit, el professor ha de capacitar els estudiants encoratjant la seva participació en el procés de presa de decisions, i deixant de mica en mica el procés d'aprenentatge a les seves mans.

Fitxa de l'experiència    

Taller de famílies

Escola Silvestre Santaló

Salt

Un dijous a la tarda, mensualment, ens trobem amb les famílies a l'escola per tal de conèixer-nos, alhora que parlem en català. És una trobada molt interessant donada la gran diversitat en l'origen de les famílies. Aquest coneixement mutu es fonamental per la bona convivència entre les famílies.
Les activitats que es fan són molt variades: sortides (per conèixer la biblioteca, ludoteca...), xerrades (salut, alimentació, internet...), jocs (de taula, a l'exterior), elaboració dels decorats i vestuari de les dramatitzacions i berenar a final de curs.

Fitxa de l'experiència    

Taller d'estudi assistit per famílies i alumnes

Escola Mas Masó

Salt

El Taller d'Estudi Assistit per Famílies i Alumnes és un  espai de formació i acompanyament a les famílies per tal d’implicar-les en el reforç escolar dels seus fills. L’objectiu final és empoderar-les respecte l'itinerari educatiu dels seus fills i valoritzar l’exercici de la parentalitat no només en l’àmbit estrictament de l'educació familiar, sinó també en la seva faceta educadora en el context escolar i formal. L’acció inclou una tasca i un espai concret d’assessorament a les famílies, les quals reben  orientació prèvia a l’activitat de reforç escolar amb els seus fills.

Fitxa de l'experiència    

"Entrem i sortim amb música" i "Parem l'orella"

Escola La Farga

Salt

ENTREM I SORTIM AMB MÚSICA: Les mestres de música, cada mes, fan una selecció de músiques per les hores d'entrar i sortir (9.00, 1.00, 3.00 i 5.00). A la cartellera del passadís hi ha informació de les músiques del mes i fotos que els nens poden consultar. Els tutors ho reben en format digital per treballar-ho a l'aula.
PAREM L'ORELLA: Dilluns al matí, a les 9.10, un grup classe de l'escola (diferent cada setmana) emet una producció breu (10 o 15 minuts) de tema lliure: notícia, poema, projecte... Tothom ho escolta des de l'aula i s'aprofita per engegar alguna activitat a partir del que s'ha escoltat.

Fitxa de l'experiència    

Enllaços d'interès

Document Protecció de dades personals, ús d'imatges, propietat intel·lectual i Internet (23/06/2016) de la Normativa d'inici de curs

Document Protecció de dades personals. Recomanacions per als centres i serveis educatius

Document proposats pel Departament Ús d’imatges, publicació de dades de caràcter personal i de materials

Documents proposats pel Servei Educatiu

  • Per a menors de 14 anys

model en PDF
model editable en format DOC per a que el centre se'l pugui adaptar

  • Per a majors de 14 anys i professorat

model en PDF
model editable en format DOC per a que el centre se'l pugui adaptar

Formulari de consulta adreçat a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT),

Programari d'edició d'imatges pixlr

Programari de redimensió d'imatges Image converter one

Ajuda de Nodes i XTECblocs