Si no visualitzes correctament aquest missatge o no et funcionen els enllaços, clica aquí.
 

 Març 2018

 
 

 llibres

La literatura a l'educació infantil

Correro, Cristina; Real, Neus
Associació de Mestres Rosa Sensat; 2017
Recursos per a la formació de petits lectors literaris. Conté cinc capítols centrats en: els infants, el currículum, l'educació literària, els llibres i les pràctiques escolars, amb la voluntat d'enllaçar els principis teòrics de l'educació literària infantil amb pràctiques d'aquesta educació.

Llegiu-ne més...


 

Reimaginando la educación

Aragay, Xavier
Paidós Educación; 2017
Presenta les claus per transformar el sistema educatiu des de dins. Conté 21 paraules clau que obren sengles capítols i que pretenen inspirar, ajudar a reflexionar i canviar marcs mentals per posar en marxa un procés de canvi sistèmic. A cada capítol, després de la paraula inicial s’hi troba...

Llegiu-ne més...


 

El taller de la imaginació. Un mètode d'escriptura creativa...

Santos, Care
Alba; 2014
Manual pràctic que ofereix al professorat de primària les eines necessàries per a treballar l'escriptura creativa a classe. Exercicis de desbloqueig, d'iniciació, de creació, tan clàssics com originals, plantejats com un joc i tots desenvolupats prèviament amb alumnes de primer a sisè de primària.

Llegiu-ne més...


 

L'estrella de la Laia

Gilson, Patrick; Dubois, Claude K.; Bes, Marta; [traducció]
Cruïlla; 2002
La Laia està molt malalta i ja no va a escola, la vida no és fácil ni per a ella ni per als seus amics. Quan la Laia ja no hi és, en Bernat la busca al cel, entre les estrelles. L'acompanya una guia didàctica i un quadern per a l'alumnat.

Llegiu-ne més...


 

The art of tinkering

Wilkinson, Karen; Petrich, Mike
Exploratorium; 2013
Es tracta d'aprendre fent: manipular, experimentar, crear, equivocar-se... i tornar a començar. Tot això en un ambient lúdic i col·laboratiu. Una metodologia que anima als joves a intervenir i fer manualitats en l'espai que els envolta amb propostes obertes i interdisciplinàries que abasten àmbits de la ciència, la tecnologia i l'art.

Llegiu-ne més...


 
 

El món del pa

Bech, Roser; Pujol, David
Diputació de Girona; 2017
Aproximació al món del pa artesanal, a través de les fleques de les comarques gironines, així com a les iniciatives i les propostes que s’hi relacionen. També parla del blat, dels molins antics i de les farineres modernes, de les receptes, dels diversos tipus de farina, dels berenars d’abans, del pa en la literatura...

Llegiu-ne més...


     

 dvd

Projecte mòbil: el viatge

telefonia mòbil; drets humans; tècnica de fabricació; gestió de residus; educació per al consum; sostenibilitat; secundària
30 minuts 24 segons
Reportatge que mostra alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels mòbils. És un viatge que comença a les mines de coltan del Congo, passant per les fàbriques de la Xina i acabant als abocadors de Ghana tot fent una crida al consum responsable i sostenible.

Llegiu-ne més...


 

El regal de la Molly Monstre

emocions; família; socialització; desenvolupament de la personalitat; desenvolupament afectiu; procés de creixement; parvulari
1 hora 10 minuts (+) Guia didàctica
Tracta el moment de passar a ser germà o germana gran, des del punt de vista i la barreja d’emocions amb que ho viu un infant petit. En definitiva, una història, per als infants més petits, sobre fer-se gran i afrontar situacions noves. Permet també, una reflexió sobre com ens relacionem amb els altres.

Llegiu-ne més...


 
     

altres

 

Eduioga. Un joc de ioga per nens

Vilanova, Queralt
Joc per a nens i nenes per a conèixer el ioga i els seus beneficis. El joc es proposa dos objectius: el primer, divertir-se i endevinar postures de Ioga i el segon, representar una història inventada a partir de les postures de ioga. A través d'exercicis senzills, s’aprèn a desenvolupar tot el potencial intern que serveix per anar creixent com a persones. Les activitats que proposa el joc estan encaminades a afavorir la memòria, l’atenció, la concentració, l’afectivitat, la cooperació, la relaxació i el benestar en general.

Llegiu-ne més...


  
     
 
Si no vols rebre més El Recull

 

 

Powered by AcyMailing