Hem fet... la final del concurs de retòrica. El tema del debat final fou "És positiu fer deures fora de l'escola?" i l'equip de la Farga va guanyar defensant la posició contrària.

Aquest concurs, que s'adreça als alumnes de sisè de primària de les escoles de Salt, es organitzat conjuntament pel Departament d’Ensenyament (Serveis Educatius i Escoles Públiques de Salt) i l’Ajuntament de Salt i es proposa com a objectius:

1. Donar un impuls a la utilització de la llengua catalana en contextos no estrictament acadèmics.

2. Millorar l’expressió oral a través del gènere del debat.

3. Crear comunitat entre totes les escoles vinculades a un mateix entorn educatiu.

El concurs, que va començar el mes de febrer amb uns tallers sobre expressió oral i argumentació, ha arribat a la final després de més de 40 debats. El concurs es realitza sota la modalitat de “debat pautat”.

El concurs disposa d’un espai web on es recull el seguiment d’aquest i es faciliten recursos per a participar-hi. Aquest és: https://sites.google.com/site/2nconcursderetoricaasalt/

 
Hem celebrat... la XX Trobada de les Aules d’Acollida de Primària de Girona.

Durant deu anys, els nenes i nenes nouvinguts als nostres centres educatius, ens reunim dos cops al curs amb l’objectiu de conèixer el nostre barri i la nostra ciutat. Enguany la seixantena d’alumnes hem participat dels tallers de vitralls que ofereix el museu d’Art de Girona, una activitat on hem après la utilitat d’aquesta tècnica  i la seva influència històrica representada en les obres de la catedral de Girona.

La jornada ha continuat amb un dinar als Jardins de les Franceses, on em compartit amb tots els nouvinguts una estona de jocs amb els nostres mestres.

Per acabar la sorpresa final ha estat una passejada amb el trenet turístic per tot el Barri Vell, ens hem divertit de valent.

     

 

 
Hem col·laborat... des del curs 2014-15 amb els tres Instituts de Salt, Salvador Espriu, Salvador Sunyer i Vallvera, que estan portant a terme diferents projectes de Servei Comunitari amb alumnes de 3r i 4t d'ESO. El Servei Comunitari és la proposta del Departament d'Ensenyament per promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.
Aquests projectes només es poden realitzar en col·laboració de les entitats i associacions del territori. A Salt s'ha comptat amb l'impuls i la coordinació de la Comissió ApS-Servei Comunitari del Pla Educatiu d'Entorn.
  El proppassat dia 29 d'abril el Diari Ara se n'ha fe ressó d'aquests projectes i ha publicat un extens reportatge.      
     

 

 

Hem visitat... la Mesquita de Salt el proppassat dijous, dia 12 de maig. Una bona representació dels docents de les escoles i instituts de Salt, més de vuitanta, vàrem poder visitar les instal·lacions i entaular un diàleg constructiu sobre l’escolarització dels alumnes musulmans, la pràctica religiosa i el seu ensenyament.

Ens reberen els membres de la Junta directiva, encapçalats pel seu president en Mohamed Atouil, i acompanyats pel cònsul del Marroc a Girona, en Brahim Baddi, i en Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT).

La trobada, que va acabar amb el té i les pastes tradicionals, serà el punt d’inici de nous contactes que han de permetre millorar el mutu coneixement.

 

 

Hem organitzat, juntament amb la Fundació Enciclopèdia Catalana, el quart de final de la comarca del Gironès. Aquest certamen té l’objectiu de promocionar la lectura, tot despertant l'interès per llegir i, també per escoltar. En definitiva, fer de la lectura una activitat divertida, col·laborativa i engrescadora.
Hi han participat 49 lectors provinents de 16 centres del Gironès, repartits en cinc categories: Grumets vermells, Grumets verds, Timoners, Corsaris i Tropa de Corsaris.

Els participants que representen les diferents escoles i instituts en aquest acte han estat seleccionats per cada centre. Els alumnes que assistiran a la semifinal, el 6 de maig a l’EspaiCaixa de Girona de la Plaça Poeta Marquina, pertanyen a les escoles Migdia de Girona i Santa Margarida de Quart. A l'institut  Ermessenda de Girona i als col·legis Pompeu Fabra de Salt i Saint George’s School de Fornells.