Amb el títol de "L'Any, també, de les biblioteques escolars", l'editorial de març 2015 de Document, el butlletí del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, reivindica el paper de les nostres biblioteques, llegiu-ne aquests fragments:
 
«...en aquest Any de les Biblioteques hi ha sectors de la nostra professió que, dissortadament, no han gaudit de l’impuls ferm i decidit d’una política bibliotecària global. Aquesta és la situació que pateixen les biblioteques escolars i que com a col·legi professional hem de denunciar. Una realitat feridora que ens ha de fer veure que, com a mínim en aquest camp, moltes coses o no s’han fet o directament, si s’han fet, no s’han fet de manera apropiada...»
 
«...Les biblioteques escolars són una peça clau i indispensable en l’educació, el desenvolupament i l’adquisició dels coneixements dels infants de Catalunya i, sobretot, són imprescindible per al foment lector...»
 
«... I les biblioteques escolars és una d’aquestes mancances. Volem que aquest any també serveixi per a posar aquest tema sobre la taula, per a parlar-ne en profunditat i per a posar fil a l’agulla per tal de solucionar les greus deficiències que pateixen aquestes biblioteques.»

Llegiu-ne més...