Contes per canviar el món

Recull de 25 contes curts que tenen com a objectiu potenciar els valors humans per tal de fer un món més just i solidari a partir de petits canvis en la vida quotidiana en relació als objectes, a les persones i al medi ambient.
     
 

Fora de classe. Guia de criteris de qualitat per a les activitats d'educació ambiental

Guia que ofereix un conjunt ordenat de criteris de qualitat, aplicables a totes les activitats d'educació ambiental. Aquests criteris s'exemplifiquen en un recull d'activitats, que actualment s'estan duent a terme en diferents equipaments o entitats, i que agrupen una bona quantitat d'aquests criteris. Molt útil al professorat per al disseny i programació d'activitats que es realitzen fora de classe. 
A la web d'SCEA es pot consultar i descarregar la guia
 
     
 

Invasiones biológicas

Obra de divulgació científica que tracta el tema del transport premeditat o involuntari d'espècies biològiques fora de la seva àrea nativa. Analitza conseqüències ecològiques i econòmiques de les invasions biològiques i inclou nocions de control i gestió d'aquestes situacions en casos concrets.
577.4 VIL
[+] Informació
     
 

Vivint el medi. Recursos per conèixer i interaccionar amb l'entorn des de l'educació ambiental

Recull de recursos pensats per facilitar la tasca educativa en relació al coneixement del medi i les relacions que hi establim, adreçat a professorat, caps escoltes, monitors i monitores. Es presenta una proposta metodològica per a quatre etapes educatives dels 6 als 18 anys, basada en la pedagogia de l'acció, l'observació i l'experimentació. Tracta el marc conceptual i metodològic de cada etapa i descriu la fitxa detallada de 48 activitats per conèixer i interactuar amb el medi.
     
     
 

De l'hort a casa

Maleta pedagògica formada per diversos materials didàctics per a alumnat i professorat de Primària i Secundària. Ofereix els recursos pedagògics necessaris per conèixer què és l'agricultura ecològica i poder-la portar a la pràctica. Conté propostes d’activitats fàcils d’integrar en projectes escolars destinats a desenvolupar competències orientades a fer un ús responsable dels recursos naturals i tenir cura del medi ambient. 
63.5(07) HOR
[+] Informació
     
     
 

Salvem la terra. Guia visual del canvi climàtic

Guia sobre el canvi climàtic. Explica de manera visual, amb jocs i experiments els conceptes relacionats amb aquest fenomen que ens amenaça i que ens acompanya. Conté diversos tests i apartats que ajuden a reflexionar sobre el tema. Inclou el videojoc AlertaCO2 que anima a lluitar contra el canvi climàtic tot reduint els nivells de CO2 de Ciutat Metròpolis. Les decisions del jugador afectaran el grau d'escalfament de Metròpolis i els efectes del canvi climàtic a la ciutat (tornados, sequera, incendis...)
628.5 SAL
[+] Informació
     
     
 

La hora 11

Experts de tot el món dialoguen amb més de cinquanta dels científics, pensadors i líders més importants del moment, que presenten els fets i parlen sobre els aspectes més urgents a què s'enfronten el nostre planeta i la humanitat. És una mirada sobre la crisi ecològica actual, concretada en fenòmens tals com la sequera, la gana, les inundacions o la pluja àcida, entre altres seqüeles que el planeta sofreix a causa del canvi climàtic. El documental inclou solucions pràctiques per ajudar a restaurar els ecosistemes del planeta.
     
 

Gavarres. Una mirada al patrimoni i a la gent del massís

Reportatge que vol donar a conèixer els valors d'aquest Espai d'Interès Natural. Deixa constància de l'íntima relació que existeix entre home i natura a les Gavarres, un lloc on no es pot concebre la presència humana deslligada de l'aprofitament dels recursos que ofereix el medi, ni l'espai natural que no estigui estretament unit a la intervenció de la mà de l'home. El documental està fet des de l'òptica de la gent que hi viu, que hi treballa o que en gaudeix.
91(467.13GAV) SAN
     
 

Nuestros amigos los pequeños salvajes

Sèrie de 10 DVD pensada per a educació infantil i cicle inicial de primària. L'argument de cada capítol gira al voltant d'una cria i la seva vida dins el seu medi natural i la relació amb els altres animals de la seva espècie. De cada animal se'n mostren les qualitats més destacades, sempre com a punt de partida la perspectiva del cadell que ha d'aprendre a sobreviure. Cada DVD es dedica a dos animals: 1-lleó i zimpanzé, 2-elefant i girafa, 3-hipopòtam i orangutà, 4-tigresa i pingüí, 5-cocodril i os polar, 6-guepard i os, 7-mono i foca elefant, 8-gazela i estruç, 9-castor i nútria, 10-dingo i iguana.
59.9 NUE
[+] Informació
     
     
     
     

 

.