Arquitectura Monumental a Europa: Els constructors de Dòlmens
Petit, Mª Angels; Tió, Xesca
Ed. Estri. Serveis de patrimoni i arqueologia

El fenomen megalític s'inicia a Europa Occidental durant el Neolític i dura fins al començament de l'Edat dels Metalls. La tipologia megalítica es força àmplia menhirs, cromlec, alineaments, dòlmens.... Catalunya és un país amb una presència megalítica abundosíssima. La col·lecció de diapositives mostra un mapa de distribució del fenomen megalític a Europa, reconstrucció d'un poblat neolític, mostres de gravats a les pedres, vistes de monuments megalítics, aixovar funerari d'un sepulcre megalític i altres detalls d'aquesta manifestació cultural. També es pot veure la construcció d'un megàlit i el procés d'excavació actual d'un megàlit.
Llegir [+]

 

De l'home caçador als primer pagesos: Tecnologia i formes de vida
Martínez, Jorge; Mora, Rafael; Petit, Mª Àngels
Ed. Estri. Serveis de patrimoni i arqueologia

Un dels esdeveniments més importants de la història de l'humanitat es la transformació de l'home caçador en agricultor i ramader. Això suposa un canvi cap a la societat urbana i sedentària, i suposa un pas des de la inseguretat al benestar. Els avantpassats directes més antics de la nostra espècie són l'Astralopithecus. D'aquest primat apareix l'Homo Habilis amb capacitat per elaborar eines. L'Homo erectus controla el foc. L'home de Neardenthal comença a desenvolupar rituals. L'Homo Sapiens Sapiens perfecciona la indústria iniciada per H. Erectus i comença les primeres manifestacions artístiques...
Llegir [+]

 

La història en imatges
Ed. Estri

Conjunt de làmines mida A3 que il·lustren diversos aspectes de la prehistòria: "Com es construia un dolmen", "Com treballaven els antics terrissaires", "Els primers animals i plantes domèstics" i "Com l'homo colonitzà la terra"
Llegir [+]