Per escoltar poemes

 

Bestiari poètic
Cervià, Tati; Havana Quartet Ensemble
Ed. PAE

Cançoner inspirat en poesies d'animals de Pere Quart, Joana Raspall, Renata Mathieu, Tati Cervià i Josep Carner. Els animals que hi surten són, d'hipopòtam, el diplodocus, el xanguet, les oques, el gat, el rossinyol, les granotes, la rata-pinyada, el cérvol, els cavalls, el pingüí...
Llegir [+]

 

 

Guillem de Berguedà. Obra completa musicada
Ribera "Titot", Francesc [Música, traducció i adaptació]
Ed. Gremi d'Artesans del So i del Mot; Plural Produccions

Guillem de Berguedà (s. XII) va ser un trobador català controvertit i conflictiu però reconegut universalment com un dels millors autors de poesia trobadoresca d'Europa. La seva vida, com la seva obra, va ser un anar i venir constant, entre tornejos, assalts, infidelitats, conxorxes i assassinats.
Llegir [+]

 

La nostra veu de milions de veus. Poesia de dones africanes
Besalú, X; Creus, J; [coordinació]
Ed. GRAMC; ICD

Recull de 27 poemes africans traduïts al català. Aquests poemes, transmesos oralment de generació en generació, expressen, amb un alt grau de refinament i d'elaboració, les concepcions filosòfiques i religioses i demostren el gust per la narració inherent a les societats africanes.
Llegir [+]

 

Maria-Mercè Marçal. Catorze poemes, catorze cançons
Soler, Toti; Serramalera, Mercè; Bufí, Marga; [i altres] [intèrprets]
Ed. Fundació Maria-Mercè Marçal; Diputació de Lleida

Artistes d'estils i generacions diferents musiquen i interpreten catorze poemes de Maria-Mercè Marçal, una de les veus poètiques més importants de la literatura catalana de tots els temps. Conté les obres: "La lluna de porcellana", "Frida", "El teu cos riu i riu", "Tan petita"...
Llegir [+]

 

Recital de poemes en suport de la Calandreta d'Orlhac
Soler, Lluís; [rapsode]
Ed. Cercle d'Agermanament Occitano-Català

Els poemes corresponen a poetes reconeguts de la poesia catalana de la Renaixença ençà. Més que una antologia representativa, és una mostra de les possibilitats de la poesia llegida com a instrument per acostar l'alumnat de secundària a l'experiència poètica.
Llegir [+]