Menú novetats

Materials elaborats per Maite Casas, professora d'economia de l'INS Ermessenda, per treballar l'economia i l'emprenedoria a l'escola de primària.


Bescanvi de xocolata i caramels
Conte per aprendre paraules i conceptes d'ús quotidià relacionats amb economia.
Petits economistes
O "Memory del consumidor responsable". Maletí de plàstic que conté diversos imants i un segell de l'€. S'hi pot jugar seguint les normes del memory clàssic.

Ortiz, Jesús D.; Zamora, Lluís; Aparicio, Enric; Vila, Anna; García-Berthou, Emili
GRECO; IEA; Universitat de Girona, 2018
Joc amb 56 cartes que pretén conscienciar de les espècies aquàtiques en perill, conèixer els peixos que viuen als ecosistemes de Catalunya i aprendre d'una manera més lúdica les característiques més bàsiques de cada espècie.

Llegiu-ne més...

Els escacs és una activitat transversal que desenvolupa hàbits positius i que pot ajudar a l'aprenentatge escolar i afavorir aspectes clau del rendiment escolar i incidir en l'emergent formació del caràcter dels alumnes. Al CRP podeu trobar un ampli recull de materials, donats per la federació catalana d'escacs, en servei de préstec:

Taulers
♦ 8 taulers amb les seves corresponents figures.
Tauler de jardí de niló de 1,2m quadrats per clavar al terra i amb peces de 20/25 cm.
Tauler mural enrotllable, ideal per a classes d'escacs.
Jocs de taula
AllQueens: Joc per a dos en el qual totes les peces són reines sobre un tauler de quatre en ratlla.
Ocachess: Joc de taula que fusiona el popular joc de l'oc amb el mil·lenari escacs.
Solitaire Chess: Trencaclosques lògic d'un sol jugador.
Llibres
El ajedrez y la motricidad
Escracks
Las transversalidades del ajedrez
♦ El ajedrez de Pitágoras

 

Materials elaborats pel grup de treball de llengua oral a educació infantil del PFZ 2017-18

Qui és qui gegant
Caixa de fusta de grans dimensions, amb nanses, que conté el clàssic joc de taula en versió gegant. Les imatges poden ser de persones o d'animals i s'ajusten amb un velcro a la fusta/suport.  Caixetes de cançons
Conjunt de 14 capsetes que contenen diversos objectes, joguines o ninots que evoquen una cançó concreta. Per exemple: un lleó, una pilota, un drac, un cotxe...


 

Expressió oral a infantil
Maleta que conté: un memory amb imatges reals d'accions quotidianes, pinces per gravar expressions, un joc del telèfon per a 6 alumnes i diverses bossetes amb pedres pintades per fomentar la creació d'històries.

 

 

Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), 2017
Caixa de fusta que conté 250 peces i una guia pedagògica
Activitat que consisteix en construir cúpules a partir dels diferents patrons ideats per Leonardo da Vinci fa 500 anys. Una activitat multidisciplinar i lúdica on convergeixen coneixement, experimentació i treball en equip. Les cúpules de Leonardome s'aixequen a partir d'un sol tipus de peça i sense cap element d'unió: el mateix pes de les peces és suficient per mantenir-ne l'estabilitat. La construcció possibilita treballar múltiples conceptes i habilitats...

Llegiu-ne més...